úterý 20. prosince 2011

JAK PROBÍHÁ FOCENÍ





V dalším blogu Vám chci přiblížit průběh focení. Co vlastně očekávat a co je dobré si připravit.






Než přijdete na focení, je dobré mít následující:



1) Hrubý koncept fotografií - před focením projednat s fotografem Vaší představu, jak by fotky měly vypadat. Záleží také k jakému účelu budou sloužit - podle toho se přizpůsobí téma, pózy, nálada, oblečení, styl, prostředí. Pokud nemáte nic vymyšleno, je asi jediná možnost fotit portréty,zkoušet a zkoušet,resp. vymýšlet za běhu. Pokud máte nějaké oblíbené fotografie, třeba i z internetu stažené, klidně je přineste, můžou sloužit jako skvělá inspirace.


2) Přibližnou představu, kolik fotek si budete přát - podle toho se odvíjí délka focení, náročnost atd. Fotograf s tím při focení pracuje.


3) Po domluvě si přinést vhodné oblečení, popř. rekvizity - klidně toho vemte více, lepší než zjistit, že by se nám hodilo něco, co jste nakonec nechali doma :) Na každé focení trochu jiné oblečení, ale často se hodí šaty, sukně, boty, doplňky, klobouky atd.


Tak! A můžeme se pustit do samotného focení:)

Každé focení chce svůj čas, pokud přijdete a řeknete: "Mám pouze 30 minut, stihneme to?" Možná stihneme, ale zřejmě nedosáhneme žádných prdelrvoucích výsledků :D Pokud chcete hezké fotky, je třeba mít čas a být v klidu.



Na začátku každého focení udělám několik cvičných snímků naslepo a ukážu je modelce. Tyto snímky slouží k odbourání nervozity a modelka také uvidí, jak na fotkách vypadá, popř. jaký výraz dělat či nedělat. Samozřejmě, pokud je zájem, mohu fotky ukázat kdykoliv během focení.

Po skončení poskytnu náhledy fotografií, abyste si vybrali fotky, které se Vám líbí. Tyto fotky následně upravím a domluvíme se na předání.

Pokud se fotí v exteriéru a svítí Slunce, je vhodné mít s sebou nějakou asistentku, pokud to modelce nevadí. Asistentka pomáhá se světlem a její přítomnost je ve výsledku velmi znát. Mohu ji domluvit nebo Vy si můžete vzít někoho známého a ochotného.


Pokud máte jakékoliv dotazy, rád na ně odpovím, popř. napíšu článek.


Kontakt na FB: https://www.facebook.com/Ivory89



.

Žádné komentáře:

Okomentovat