úterý 20. prosince 2011

6 tipů, jak správně pózovat při focení



Pózování je jednou z největších obav pro lidi, kteří ještě nikdy nefotili nebo nejsou zvyklí stát před objektivem.

Tímto blogem Vás chci s problematikou pózování trochu seznámit a ukázat Vám, jak se připravit na focení.

Také budu rád, když mi v komentářích napíšete další téma,
které by Vás zajímalo v dalším blogu.













1. Nestyďte se, strach nechte doma

Stud je asi tou nejhorší překážkou k pořízení dobrých fotografií. Prostě se uvolněte, řekněte si, že vlastně o nic nejde. Jak pravil jeden uznávaný fotograf: "Fotografie dělá model, ne fotograf." Pokud se při focení nebudete cítit dobře, na fotografii to zřejmě bude poznat. Pokud se nebudete stydět, focení Vám půjde samo a fotografie budou velmi podařené. Někomu to jde hned poprvé velmi dobře, někomu hůř. Fotograf Vám s tím během focení však rád pomůže. Je důležité mít s sebou dobrou náladu :)


2. Zkuste si udělat vlastní představu

Fotografie jsou určeny pro Vaši potřebu, pokud máte nějakou představu, nebojte se ji sdělit, fotograf se bude snažit Vám vyhovět. Máte oblíbenou fotku? Vezměte ji s sebou. Není od věci, zmínit se, k jakému účelu fotografie budou sloužit - focení se tomu přizpůsobí. (přece jen fotky pro přítele jsou trochu jiné než pro maminku:))


3. Zkuste si pózy doma před zrcadlem

Doma je pro Vás příjemné, přirozené prostředí. Postavte se před zrcadlo a zkuste si jak vypadáte z té a té strany, s jakým výrazem se sama/sám sobě nejvíce líbíte, kam dát ruce apod.:) Fotograf to může zjistit také, ale nějakou chvíli to trvá.


4. Zapomeňte na Vaše tělesné nedostatky

Zvláště ženy vidí na svém těle nějaké nedostatky. Zapomeňte na ně, žádné nedostatky nemáte :)


5. Věřte si

Věřte ve svoji krásu, podtrhne se to na výrazu v obličeji a způsobu držení těla.


6. Diskutujte s fotografem

Nebojte se namítnout, že Vám póza nevyhovuje, že se při ní necítíte dobře, vše se dá změnit, upravit, přizpůsobit. Póza by měla být pro Vás příjemná, přirozená. Diskutujte s fotografem.




Buďte při focení trochu herec/herečka ..



Za hodinu focení může vzniknout několik stovek fotografií, ze kterých se vybere pouze několik nejlepších, max. několik desítek.


Kontakt na FB: https://www.facebook.com/Ivory89


.

4 komentáře: